Over Wies

Opleiding

Wies studeerde psychologie en is daarnaast geschoold in zowel klassieke als lichte muziek. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Complete Vocal Insititute te Kopenhagen. Momenteel zit ze in het laatste jaar van de 3-jarige opleiding tot docent binnen deze zangtechniek (CVT). Ze volgde lessen bij o.a. Jard van Nes en Eva Wilms en studeert momenteel bij Xenia Meijer.

 

Ervaring

Wies heeft veel ervaring op het gebied van zang en stemgebruik. Ze zong jarenlang in het Kobra Ensemble en was te horen in o.a. de wereld draait door en ‘vrije geluiden’. Ze werkte als zingende serveerster in restaurant Pasta e Basta in Amsterdam en treedt regelmatig op als zangeres bij verschillende gezelschappen. Als voice-over en actrice is ze te zien en horen in verschillende radio en televisie commercials voor o.a. Andrélon, CZ en Vinted.

Momenteel is ze werkzaam als zangeres en performer bij theatergezelschap ‘Theater Tol’ en is ze regelmatig te horen in verschillende projecten als soliste of ensemble zangeres.

Sinds 2013 is ze daarnaast werkzaam als zelfstandig vocal coach.

Voor meer info over Wies, neem gerust een kijkje op www.wiesgoedhart.com

Visie

“Vanuit mijn eigen zoektocht naar een eigen ‘sound’ ben ik na jaren van klassieke scholing stemtechniek gaan studeren aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Hier leerde ik dat er van alles mogelijk is met de stem, maar vooral ook dat iedereen zijn eigen interpretatie heeft van muziek. Geef een rock-, pop-, klassieke, en jazz zanger hetzelfde lied en ze zullen het allemaal op een totaal verschillende manier zingen, passend bij hun eigen voorkeuren. In mijn ogen is dat waar het uiteindelijk om gaat als zanger, dat je je eigen sound ontdekt en die durft te laten horen. Onzekerheid of een verkeerde of onvoldoende ontwikkelde techniek kunnen hierbij in de weg zitten. CVT heeft mij de tools gegeven om ook anderen te kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun eigen sound, en dat doe ik met veel plezier naast mijn eigen werkzaamheden als zangeres en stemacteur!”